Manuele Therapie Mulligan Concept

Wat is het Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een pijnvrije behandelmethode die door een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kun je hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Voor welke klachten?

Het Mulligan Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals b.v aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand. Je kan je hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar ervaar je toch pijn, meestal bij de beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor je een geschikte behandeloptie is.

Gecertificeerde Mulligan Therapeut

Binnen de praktijk zijn al onze medewerkers geschoold Mulligan Practitioner en is collega Jean-Luc Beuker gecertificeerd Mulligan Therapeut en staat daardoor ingeschreven in het wereldwijde register voor Mulligan Therapeuten. Hij heeft alle examens behaald en schoolt ieder jaar bij om zijn vaardigheden en kennis op niveau te houden. De methode valt gewoon onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie. Je bent dus verzekerd wanneer fysiotherapie en/of manuele therapie in je verzekeringspakket is opgenomen.

Afspraak maken?

Wil je weten of het Mulligan Concept Therapie iets voor je is? Bel voor meer informatie of maak een afspraak!