Revalidatie na een (sport) ongeluk/operatie

Heeft u recentelijk een operatie of opname gehad in het ziekenhuis, ofwel door een sporttrauma of een ander ongeluk? Dan kan fysiotherapie zinvol zijn in het begeleiden naar een succesvol herstel. Een actieve benadering voor revalidatie is erg belangrijk. Echter kan het moeilijk zijn om te weten wat wel of niet mag en wat de stappen qua opbouw kunnen zijn. Bij Fysio Hereweg Groningen proberen wij dit samen met u zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Hoe ziet de revalidatie er uit?

Na een operatie aan bijvoorbeeld de knie, heup of schouder kunt u zonder of met verwijzing terecht bij een fysiotherapeut.  Tijdens de therapie krijgt u adviezen over de juiste belasting en oefeningen ter bevordering van conditie, spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Dit is afhankelijk van het type operatie dat u heeft gehad of wat de reden was voor uw opname. Daarnaast leert u een juiste balans te vinden tussen wat uw lichaam aankan en hoe hier het beweeggedrag op aan te passen. Revalidatie is niet alleen raadzaam nadat u bent geopereerd, maar ook na een opname of periode van bedrust waarbij u veel kracht en conditie heeft verloren.
De behandeling kan indien nodig (bij aanvang) aan huis plaatsvinden.

Ook kan de revalidatie plaatsvinden aan zowel de Hereweg (kleinschalig, eerste fase revalidatie) als aan de Duinkerkenstraat. Beide locaties hebben hun eigen karakter en mogelijkheden. Wilt u graag meer weten, laat het dan ons gerust weten of maak een afspraak.

Voorbeelden van revalidatie:

  • Voorste kruisband
  • Nieuwe heup/knie
  • Meniscus operatie
  • Schouderoperatie
  • Enkelletsel
  • Rug/Nek operatie